עוגות וממתקים בתקופת הצנע
מאת מלכה מאיו
בימי הצנע בתקופתו של דב יוסף,
היו אופים עוגות בהתאם למצרכים שנקנו עם תלושים.
היו עוגות בהן רידדו עלה בצק ומרחו עליו ריבה
והרי- עוגת שטרודל, שנאפתה בסיר הפלא על הפתילייה.
בימי שמחה מיוחדים היו החברות אופות טורט עם קרמה,
וכדי לאפות עוגות משוכללות אלה היה צריך להפעיל
את השרירים במשך זמן ממושך, בכדי ליצור קצף מן החלבונים.
הקרם היה עשוי סוכר ומרגרינה עם מעט קקאו.
לחתונה שלי, את עוגת הכלה אפו החברות שרה פאיס ושרה לוי.
בימים מסוימים, באופן מיוחד לכיבוד אורחים
ובאירועים חגיגיים של ברית מילה, יום הולדת, בר מצווה וחתונה
היו ממתקים מיוחדים, כמו: מספן, מתוק מאוד, רך ומתפורר בפה
(המספן היה מבוטנים עם תמצית שקדים), וטישפשטי.
ובחגים בהתאם לחג:
בחנוכה בורמוליקוס (סופגניות של היום),
בטו בשבט בקלאווה (ועוגה מפירות יבשים),
בפסח בורמואלוס ממצות ו/או מקמח מצה
ובשבועות ממתקים מתוצרת חלב. וכך הלאה- כל חג והעוגה שלו.