כדי החלב והגבינה
מאת מלכה מאיו
בימים הראשונים, כאשר לכל משפחה הייתה רק פרה אחת,
הייתה זו חלק מהמשפחה,
וכל מושבניק אהב להשוויץ שהפרה שלו נותנת יותר חלב מזו של השכן.
מאז ימי בראשית נהגו החברות להכין גבינות,
ואפשר היה לראות את שקיות הגבינה תלויות על חבל כביסה.
היו מצרכים שעל בעלת הבית להכינם בעצמה.
ההכנות היו מרובות והמלאכה לא הייתה קלה.
שלושה סוגים של גבינות הם ייצרו:
1. גבינה לבנה שמנה דוגמת הגבינה הבולגרית
2. גבינה קשה דומה לגבינה מסוג "ברינזה"
3. גבינה רזה ורכה למילוי בורקס בשם "רבוטה"