פסטליקו
פסטל- פסטליקו עם בשר טחון וחצילים- מלכה מאיו
בילדותי, בצור משה, בבתינו, ארוחת הבוקר של שבת הייתה חגיגה עם טעמים נפלאים-
חגיגת "הדיזיונוס" שכללה בורקס ממולאים, ביצים חומות -"החמינאדוס", כוסות
"הראקי", הארק או האוזו וכמובן "הפסטליקו"- פשטידת הבשר והחצילים שעד היום
ממלאים, אצלנו בבית, את הריחות והטעמים של פעם.
אפשר להגיש עם סלט חתוך דק וצנוניות, ביצים חומות וכוסית ראקי.
החומרים:
בצק עלים מחצי קילו קמח, 1 חציל נקי וקלוי.
המילוי:
3 בצלים גדולים קצוצים דק
1 ק"ג בשק בקר טחון
מלח, פלפל שחור טחון דק
אופן ההכנה:
1. שמים במחבת גדולה שמן ומטגנים בו את הבצל הקצוץ, מוסיפים את
הבשר הטחון, המלח והפלפל. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משחים.
מכבים את האש.
2. מוסיפים את החציל לאחר שקוצצים אותו ומערבבים.
להכנת הפסטל:
1. מרדדים מחצית מהבצק על שולחן עבודה לעלה דק.
2. מניחים את הבצק על תבנית משומנת ושופכים על הבצק את המילוי.
3. מרדדים את יתר הבצק ומניחים על המילוי. מהדקים בשולי הבצק עם צביטות קטנות (פיליסקוס).
4. אופים בתנור חם ב-180 מעלות כחצי שעה עד שהפסטל שחום ויפה.
הערה: יש לחתוך את המאפה למרובעים בתום האפייה.